Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. évad

2010.09.25
Sympathy for the Devil 2009. szeptember 10.   501
   
Dean és Sam kénytelenek végignézni, ahogyan Lucifer kiszabadul rabságából, azonban ekkor a kápolnából egy pillanat alatt egy repülőgépen találják magukat, melyet aztán egy hatalmas villanás ráz meg. A fiúk visszatérnek Chuckhoz, aki elmondja nekik, hogy Castielt az angyalok darabokra tépték. A megdöbbent fivérek elhatározzák, minden erejüket a Sátán megállítására szentelik, az angyaloknak azonban más terveik vannak.
 
Good God, Y’All 2009. szeptember 17.   502
   
A fivérek a lebénult Bobby-nál múlatják az időt a kórházban, amikor a férfi sürgős telefonhívás kap egyik barátjától, Rufus Turnertől. A hívás ugyan megszakad, Rufus azonnali segítséget kér, ezért Dean és Sam Coloradoba autóznak, ahol nemcsak két régi baráttal találkoznak, de egy rejtélyes gonosztevő, az Apokalipszis egyik lovasa is feltűnik a színen.
 
Free to Be You and Me 2009. szeptember 24.   503
   
A fivérek útja Sam kérésére különválik. Dean továbbra is folytatja a vadászatokat, míg öccse próbál elszakadni korábbi életétől, és egy bárban helyezkedik el csaposként. Deant azonban ismét Castiel keresi fel; ezúttal meg akarja keresni Istent, méghozzá Rafael arkangyalon keresztül. Sam új életében is gondok jelentkeznek, amikor régi vadász cimborái ellene fordulnak.
 
The End 2009. október 1.   504
   
Castiel riasztja Deant, hogy a Colt a démonok kezében van, ám mielőtt még együtt elindulnának visszaszerezni, Zakariás közbeavatkozik és az apokaliptikus jövőbe, 2014-be küldi Deant. A fiú az itteni káosz és démoni vírus közepette döbben rá, milyenné válik a világ, ha nem mond igent az angyalok kérésére, és nem fogadja be testébe Mihály arkangyalt.
 
Fallen Idols 2009. október 8.   505
   
Egy ohioi városban gyilkosságok történnek, az elkövetők pedig nem mások, mint James Dean hírhedt autója, illetve Abraham Lincoln miniszterelnök. Mikor a testvérek az ügy részleteibe vetik magukat, nemcsak Gandhi és Paris Hilton tör az életükre, de rádöbbennek, hogy ismét egy istenséggel állnak szemben.
 
I Believe the Children Are Our Future 2009. október 15.   506
   
Dean és Sam Nebraskába érkeznek, ahol egy tinédzser szétvakarta a saját agyát. Eleinte ugyan nem tudnak mit kezdeni az üggyel, később azonban egy fogtündérnek öltözött szőrös férfi "rabolja" ki egy apuka fogsorát, és történnek egyéb furcsaságok. A kapocs pedig ezek közt a térképen egy bizonyos határ, melynek középpontjában egy ház áll, benne a megtestesült Antikrisztussal.
 
The Curious Case Of Dean Winchester 2009. október 29.   507
   
A maga fajában is különlegesnek mondható boszorkányra akadnak a fiúk: a gonosztevő pókerpartikat játszik emberekkel, a tét pedig nem más, mint azok életévei. Hogy kikerülhessen kerekesszékéből, Bobby beszáll a játszmába, ám veszít, így 25 évet veszít hátralévő idejéből. Dean ugyan megmenti barátját, azonban ezzel átragad rá az átok, átváltozik egy őszhajú, mogorva öregemberré.
 
Changing Channels 2009. november 5.   508
   
Egy általuk már megszokott természetfeletti, azonban eléggé különös, Hulk-gyilkosság után nyomoznak a testvérek, amikor is egyik pillanatról a másikra különböző tévésorozatokban találják magukat. Nem kell sok idő, hogy rádöbbenjenek, ismét a Trükkös szórakozik velük, ám a dolgok egyre különösebbre fordulnak, és több jel is arra enged következtetni, hogy a Trükkös valójában nem az, akinek mondja magát, hanem egy újabb bukott angyal, aki azonban tartózkodik a Menny és Pokol háborújától.
 
The Real Ghostbusters 2009. november 12.   509
   
Dean és öccse eléggé meglepődnek, amikor elcsalják őket egy Odaát-találkozóra, akinek egyik szervezője nem más, mint az Odaát-könyvek írója, Chuck. Az összejövetel egyik programja egy izgalmas vadászat, melyen a Dean-Sam párosoknak egy kajakuponért versengve, meg kell oldaniuk egy kísértetes ügyet. A játék azonban komolyra fordul, amikor kiderül, hogy az abban szereplő szellemek legendája igenis valódi, és a kísértetek gyilkolni akarnak.
 
Abandon All Hope 2009. november 19.   510
   
Castiel a Colt nyomára akad, így miután azt sikerült megszerezni egy eléggé barátságos, Crowley nevű démontól, Dean, Sam, Bobby, Castiel, Ellen és Jo együtt eszelnek ki egy tervet, hogy megöljék a Sátánt. Mivel Crowley-től tudják Lucifer pontos tartózkodási helyét, a helyszínre, egy kihalt, kaszásokkal teli városba mennek, érkezésük után azonban Castiel eltűnik, ráadásul megjelenik a korábban Megként ismert démon, és a vadászokra ereszti pokolkutyáit, amik Jón halálos sebet ejtenek.
 
Sam, Interrupted 2010. január 21.   511
   
Hogy segítsenek egy régi barátnak, a Winchesterek elintézik, hogy elmegyógyintézetbe kerüljenek, ahol a közelmúltban több ápolt is rejtélyes körülmények közt meghalt. Noha a nyomok öngyilkosságokra utalnak, a szintén itt vendégeskedő Martin úgy véli, egy alakmás gyilkolássza a betegeket. A három vadász együtt ered a szörny nyomába, ám a fivéreknek hamar rá kell döbbenniük, hogy mindkettejükben előtörtek a mentális zavarok.
 
Swap Meat 2010. január 28.   512
   
A fiúk Massachusetts államba érkeznek, hogy segítsenek egykori bébiszitterjüknek, akik házában egy kopogószellem garázdálkodik, ami már megtámadta lányukat is. Mikor a nyomozás során a testvérek különválnak, Sam nyakába az utcán egy nyílvessző fúródik, majd elájul. Ébredése után meglepően tapasztalja, hogy egy Gary nevű tinédzser testében van, másutt pedig Sam testét Gary birtokolja. Deannek ugyan eleinte nem tűnik fel öccse szokatlan viselkedése, hamarosan az élete nagy veszélybe kerül.
 
The Song Remains The Same 2010. február 4.   513
   
A rég nem látott Anna keresi fel Castielt, és segítségét kéri; vissza akar utazni időben, hogy megölje John és Mary Winchestert, ezáltal a fivérek ne születhessenek meg, és Lucifernek ne legyen porhüvelye. Cas megtagadja egykori társa kérését, és magával együtt visszarepíti Deanéket 1978-ba, ahol aztán versengés kezdődik Anna és a fivérek közt, a tét pedig John és Mary, illetve fiaik élete.
 
My Bloody Valentine 2010. február 11.   514
   
Valentin nap van, amikor a testvérek egy fiatal pár halálának ügyében nyomoznak, akik széttépték egymást. Mikor történik egy másik, ezúttal szerelmi gyilkosság, Castiel úgy gondolja, egy alacsonyabb angyali rendbéli, egy Cupidó lehet a felelős. Deanék elfogják a mókás lényt, és rá kell döbbenniük, hogy nem ő, hanem az Apokalipszis újabb lovasa, az Éhínség pusztít a környéken, aki hamarosan a városba is érkezik.
 
Dead Man Don't Wear Plaid 2010. március 25.   515
   
A Dél-Dakotai Sioux Falls városában egyik napról a másikra holtak támadnak fel a sírjukból. A leghátborzongatóbb ebben, hogy a környéken a Winchester fivéreken kívül senkit sem érdekel a dolog, mindenki boldog, hogy elhunyt rokonaik visszatértek hozzájuk. Hamarosan azonban a békés zombikból vérszomjas fenevadak lesznek, a város lakosainak védelme pedig Deanékre hárul. Ráadásul nehezíti a dolgot, hogy Bobby nem hajlandó szintén élőhalott feleségével végezni, akit állítása szerint maga a Halál küldött, hogy átadjon egy üzenetet a férfinak.
 
Dark Side of the Moon 2010. április 1.   516
   
Két vadász tör a fivérek életére, miközben alszanak, és hidegvérrel agyonlövik őket. Dean és Sam, mint Castieltől kiderül, a Mennyben vannak, és lepörögnek előttük életük legszebb pillanatai, melyek során ismét találkoznak anyjukkal, és két baráttal; Ash-sel és Pamelával. Mivel egyetlen esélyük egy Józsue nevű angyal lehet, meg kell őt találniuk, ám ezzel szembe kell nézniük a rájuk vadászó Zakariással.
 
99 Problems 2010. április 8.   517
   
Dean és Sam démonok elől menekülve csapdába esnek, amikor is egy csapat idegen tűnk fel, és elűzve a démonokat, megmentik őket. A Gideon atya vezette team elvezeti a fivéreket kisvárosukba, ahol kiderül, a tiszteletes lánya, Leah az angyaloktól kap utasításokat, így minden lakos tud az Apokalipszisről, és a Mennybe jutás érdekében, közösen tesznek is ellene. A Winchesterek a városlakók mellé szegődnek, ám mior Castiel is megjelenik, rémisztő információkkal szolgál a prófétának hitt lánnyal kapcsolatban.
 
Point of No Return 2010. április 15.   518
   
Dean eltökélt szándéka, hogy igent mondjon Mihálynak, ám erről Sam, Bobby és Castiel egyaránt le akarják beszélni. Hamarosan Cas megment az angyaloktól egy általuk feltámasztott fiút, aki nem más, mint a korábban meghalt Winchester fiú, Adam. Látszólag Zakariás őt akarja felhasználni Mihálynak porhüvelyként, ám valójában ezzel csapdát állít Deannek, hogy biztosan beleegyezzen a megszállásba.
 
Hammer of the Gods 2010. április 22.   519
   
A testvérek a szakadó eső elől egy mellékúton álló hotelbe térnek be, ahol kivesznek egy szobát. Miután elfoglalták szálláshelyüket, egyre több fucsa dolog történik, mindenki eltűnik, és a kijárat is bezáródik. Végül két nagydarab fickó nyakon ragadja őket, és egy nagy terembe hurcolva, kiderül, hogy különböző vallások istenei tartózkodnak a hotelben, akik azt fogják megvitatni, mit tegyenek az Apokalipszis ellen. Mialatt a tanácskozás tart, betoppan Gábriel, majd döntés születik: együttesen állítanak csapdát Lucifernek. Azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzelték.
 
The Devil You Know 2010. április 29.   520
   
Crowley újra feltűnik a fiúk életében; segíteni szeretne nekik a Pestis utáni hajszában. Kezdetnek elrabolnak egy Brady nevű démont, akit Sam már egyetemi korszakáról ismer. Mikor a fiú megtudja, hogy ő ölte meg Jessicát, végezni akar a számukra még fontos gonosztevővel. Ez idő alatt a démonok előkészítik a Croatoan vírus terjesztését.
 
Two Minutes To Midnight 2010. május 6.   521
   
Castiel visszatér, a Winchesterek pedig Bobby és Crowley alkujának köszönhetően, megtudják, hol van Pestis. Kemény küzdelem árán, megszerzik tőle a gyűrűt, ám csak ezután jön a hidegzuhany: nemcsak hogy le kell állítaniuk a Croatoan piacra dobását, Halált is meg kell találniuk, hogy megmentsék előle egész Chicagot.
 
Swan Song 2010. május 13.   522
   
Eljött az idő: Dean, Sam, Bobby és Castiel útnak indul Detroitba, hogy leszámoljanak Luciferrel, és véget vessenek az Apokalipszisnek. Azonban akciójuk kudarca fúl; amikor Sam igent mond a Sátánnak, az átveszi az uralmat teste felett, majd egy lawrencei temetőbe megy, hogy megvívja a harcot Mihállyal. A temetőbe azonban követik őt Deanék, ahol végül minden eldől, a jó és a rossz összecsap egymással, mely mindenki életét megváltoztatja.
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.